Over Heleen Langen

Heleen Langen heeft haar adviesbureau in 2012 opgericht na een loopbaan van 25 jaar als adviseur en projectleider in het maatschappelijke en sociale domein. Heleen studeerde af als andragoog en heeft daarna jaren gewerkt als projectleider Gezondheidsvoorlichting. Vanuit deze functie heeft ze de basis gelegd voor vele preventieprojecten in Drenthe en later ook landelijk. Naast projectleider heeft Heleen ook ruime ervaring als beleidsadviseur en bestuursadviseur op verschillende beleidsterreinen. Ze heeft gewerkt voor managers, bestuurders en colleges.

Heleen is een verbinder. Ze is van mening dat je in het werk altijd moet kijken naar wat er om je heen en buiten de organisatie gebeurt. Verbinden zit in haar haarvaten en wordt versterkt door de ruime ervaring die ze heeft opgedaan bij verschillende organisaties en op de verschillende beleidsterreinen. Ze vindt het verbinden van de binnen- en de buitenwereld, het verbinden van beleid en uitvoering, het verbinden van beleidsterreinen en het verbinden van mensen en organisaties belangrijk.

Heleen Langen:

‘Ik verbind mijn gevoel voor politiek bestuurlijke verhoudingen en omgevingsbewustzijn met kwaliteiten als besluitvaardigheid, resultaatgerichtheid, toekomstgerichtheid en motiveren. Deze eigenschappen combineer ik met een open communicatieve instelling waarmee ik draagvlak wil bereiken. Ik stuur graag op processen en ben goed in staat om beslissingen te nemen en mogelijkheden te creëren om vooruit te komen. Processen waarbij ik een bestuurder in korte tijd kan helpen om resultaten in zijn of haar portefeuille te bereiken en projecten waarbij buiten de gebaande paden moet worden gewerkt geven mij veel voldoening’.